Δεύτερη συνάντηση για το έργο των διαδικτυακών εταίρων

Δεύτερη συνάντηση για το έργο των διαδικτυακών εταίρων

Οι εταίροι των Ευρωπαϊκών Αγώνων Ακεραιότητας συναντήθηκαν διαδικτυακά στις 11 και 18 Δεκεμβρίου 2020 για τη δεύτερη συνάντηση εταίρων του έργου.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να φέρει τους εταίρους σε επαφή μετά από μια περίοδο διακοπής λόγω της υγειονομικής κρίσης. Ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε μαζί και να συζητήσουμε την κατάσταση του άλλου.
Δεύτερον, ήταν σημαντικό να συζητηθεί η πρόοδος του έργου, η οποία είχε διαταραχθεί λόγω της κατάστασης της υγείας. Ως εκ τούτου, η κοινοπραξία προσάρμοσε το χρονοδιάγραμμα και συζήτησε τις επόμενες δραστηριότητες του έργου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, έγινε μια επισκόπηση της κατάστασης και των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, οι εταίροι προβληματίστηκαν σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν και, τέλος, σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής του έργου και των δραστηριοτήτων ενόψει της κατάστασης της υγείας. Εξετάστηκαν επίσης οι πτυχές της διαχείρισης του έργου, της διοίκησης και του προϋπολογισμού.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του έργου, η La Transplanisphère και η Ohi Pezoume ήταν οι κύριοι εταίροι που εργάστηκαν για τη δημιουργία των δύο πρώτων παιχνιδιών, εξερευνώντας το θέμα των Blockchains. Με βάση αυτή την εμπειρία, η La Transplanisphère δημιούργησε ένα μοντέλο δημιουργίας παιχνιδιών, στο οποίο μπορούν να βασιστούν οι εταίροι για τα δικά τους παιχνίδια.

Πρόγραμμα 11 Δεκεμβρίου

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια άσκηση “σπασίματος πάγου” που επέτρεψε στους εταίρους να επανασυνδεθούν μετά από ένα περίπλοκο έτος. Στη συνέχεια, κάθε εταίρος παρουσίασε την υγειονομική και οικονομική κατάσταση στη χώρα του και τον οργανισμό του. Στη συνέχεια, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου σε κοινή βάση και να επανεκκινήσει το έργο, έγινε υπενθύμιση των παιχνιδιών που έπρεπε να σχεδιαστούν και κατανομή των καθηκόντων για τη δημιουργία των παιχνιδιών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις μορφές των αγώνων. Αρχικά σχεδιάζονταν ως παιχνίδια ρόλων και διαδραστικά μυθιστορήματα, αλλά τελικά οι εταίροι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παιχνίδια διαφυγής και τρισδιάστατα διαδραστικά παιχνίδια. Εύκολα προσβάσιμες, δημοφιλείς στους νέους και κατάλληλες για διαδικτυακές δραστηριότητες, οι μορφές αυτές φάνηκαν πιο κατάλληλες για τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές φιλοδοξίες και τους στόχους του έργου. Ως εκ τούτου, οι εταίροι συζήτησαν αυτές τις νέες προοπτικές και τους σχετικούς τρόπους.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρία “Τι έχει γίνει μέχρι στιγμής”, κατά την οποία η Transplanisphere παρουσίασε το έργο της σχετικά με τα πρώτα παιχνίδια (παιχνίδι διαφυγής και τρισδιάστατο παιχνίδι) σε αλυσίδες μπλοκ που δημιουργήθηκαν κατά το πρώτο έτος του έργου. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία δημιουργίας εδώ, εδώ και εδώ. Αρχικά, έγινε μια γενική παρουσίαση των παιχνιδιών Blockchain από την ομάδα Transplanisphere για να μοιραστεί τα αποτελέσματα που προέκυψαν καθώς και τη διαδικασία δημιουργίας των παιχνιδιών. Ο συν-σχεδιαστής του παιχνιδιού Ohi Pezoume, παρενέβη στον “πραγματικό” χώρο του παιχνιδιού για να εξηγήσει πώς λειτουργεί. Και ο Γάλλος προγραμματιστής του Transplanisphere από τη γαλλική Unity παρενέβη στην τρισδιάστατη έκδοση του παιχνιδιού για να δώσει μια επισκόπηση της δουλειάς του.

Τέλος, οργανώθηκε μια τελευταία συνεδρία με θέμα “Τι θα γίνει μετά;” για να συζητηθεί το μέλλον του έργου. Ως αποτέλεσμα, η Transplanisphere πρότεινε ένα διαδικτυακό εργαστήριο τον Φεβρουάριο του 2021 για να δοκιμάσει τα πρώτα παιχνίδια Blockchain με Ευρωπαίους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, η ομάδα πρότεινε μια διαδικασία συγγραφής και δημιουργίας για τα επόμενα παιχνίδια. Αυτή η διαδικασία συγγραφής αποτελείται από διάφορα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να σχεδιαστεί ο “πραγματικός” χώρος του παιχνιδιού και η τρισδιάστατη έκδοση του παιχνιδιού.

Αυτή η πρώτη συνεδρίαση ήταν μια ευκαιρία να παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του έργου σε όλη την εταιρική σχέση, αλλά και να γίνει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας και τα διδάγματα αυτής της πρώτης εμπειρίας. Ενθουσιασμένοι με αυτά τα πρώτα παιχνίδια, οι εταίροι μπόρεσαν να προβάλουν τον εαυτό τους στη δημιουργία των δικών τους παιχνιδιών. Κατά το δεύτερο έτος του έργου, θα δημιουργηθούν τα ακόλουθα παιχνίδια:
Δύο παιχνίδια που εξερευνούν το θέμα των τροφικών αλυσίδων, από την ExQuorum και το Ortzai Teatro
Δύο παιχνίδια με θέμα τους φακέλους Frontex, από τις εταιρείες La Transplanisphère και Kulturinitiative Förderband 
Δύο παιχνίδια με θέμα το lobbying και τους ανεμόμυλους, από την Transplanisphere και το Teatro Rigodon

Πρόγραμμα για τις 18 Δεκεμβρίου

Μετά την εισαγωγή αυτής της δεύτερης συνάντησης, με μια άσκηση “σπασίματος πάγου” και μια “ξενάγηση στο τραπέζι” των εταίρων, επικυρώθηκε το νέο χρονοδιάγραμμα του έργου και η ιδέα του πρώτου διαδικτυακού εργαστηρίου.

Ως εκ τούτου, οργανώθηκε μια πιο τεχνική συζήτηση για τη διοικητική πτυχή του έργου. Για να επιτευχθεί αυτό, συζητήθηκαν οι κανόνες του προϋπολογισμού του Erasmus+, καθώς και ο αντίκτυπος της κατάστασης της υγείας στον προϋπολογισμό.

Για να ολοκληρωθεί η συνάντηση, οι εταίροι επικεντρώθηκαν στη συνολική διαχείριση του έργου, στην υποβολή εκθέσεων στο πλαίσιο του Erasmus+, στα κοινά εργαλεία παρακολούθησης και στο ταμείο του έργου και την εξέλιξή του.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, η συνάντηση αυτή επέτρεψε την επανεκκίνηση του έργου. Αποφασίστηκε και εγκρίθηκε νέα ημερήσια διάταξη. Οι εταίροι είχαν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την εξέλιξη του έργου και τη δημιουργία των παιχνιδιών. Η συνέχιση του έργου είναι εξασφαλισμένη στο διοικητικό, οικονομικό και διαχειριστικό μέρος.

Έχουν επίσης μια πιο ακριβή εικόνα των προσδοκιών και των αποτελεσμάτων και μια καλύτερη προβολή στη δημιουργία των παιχνιδιών τους, χάρη στη La Transplanisphère, η οποία μπόρεσε να παρουσιάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια και να μοιραστεί τη μεθοδολογική διαδικασία αυτών των δημιουργιών.

Επιπλέον, οι εταίροι συμφώνησαν στην ιδέα της δημιουργίας μιας υβριδικής εκδοχής του χώρου του παιχνιδιού, η οποία θα ήταν δυνατή από απόσταση μέσω μιας πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, σχεδιασμένης από την La Transplanisphère.

Ως εκ τούτου, το πρώτο εργαστήριο για τις αλυσίδες μπλοκ θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 21 Φεβρουαρίου 2021.
Συζητήθηκαν τα επόμενα παιχνίδια και οι ημερομηνίες των επόμενων εργαστηρίων.

Οι συμμετέχοντες

Alessandro Cavoli, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Teatro Rigodon
Christoff Bleidt, καλλιτεχνικός διευθυντής του Kulturinitiative Förderband  και του Theaterhaus Mitte
Vicente de Sá, Πρόεδρος της ExQuorum
Hugo Coelho, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ExQuorum
Νάντια Σιώκου, Καλλιτέχνης και παραγωγός του Ohi Pezoume
Οδυσσέας Βελέντζας, Game Designer της Ohi Pezoume που συμμετείχε στη δημιουργία των παιχνιδιών Blockchain
Bruno Freyssinet, καλλιτεχνικός διευθυντής του La Transplanisphère
Marion Pollet, συντονίστρια του προγράμματος Transplanisphere
Noémie Besace Laurens, καλλιτέχνης και συντονίστρια του προγράμματος Transplanisphere
Théophile Gambarotta, προγραμματιστής του παιχνιδιού Unity του La Transplanisphère

 

Share this Post