#1 La Transplanisphère

Μια εταιρεία θεάτρου που εδρεύει στο Παρίσι, η La Transplanisphère αναπτύσσει πολυάριθμα έργα που διερευνούν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα μέσω των τεχνών του θεάματος.

Από το 2010, η εταιρεία έχει αποκτήσει εμπειρογνωμοσύνη στο σχεδιασμό και τη διαχείριση έργων διεθνούς συνεργασίας που υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το La Transplanisphère διαχειρίζεται ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο έργων, χρησιμοποιώντας θεατρικά και καλλιτεχνικά εργαλεία για τη διευκόλυνση των διαπολιτισμικών διαλόγων.

Όλα τα έργα του La Transplanisphère έχουν ως στόχο έναν στόχο: να συμβάλουν στην ανανέωση της ανοιχτής σκέψης των πολιτών του κόσμου.

latransplanisphere.com

#2 Teatro Rigodon

Το Teatro Rigodon είναι μια θεατρική εταιρεία με έδρα το Rieti (80χλμ. Από τη Ρώμη, Ιταλία). Από το 2008, έχει αναπτύξει μια ποικιλία πολιτιστικών έργων. όπως τα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Φεστιβάλ και οι Κοινοτικές Εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο του μικρού χωριού στο οποίο είναι εγκατεστημένος, η Rocca Sinibalda, η εταιρεία σχεδιάζει και διεξάγει διεθνή έργα που συνδυάζουν κοινοτικό θέατρο, διαπολιτισμικό διάλογο και διεθνή κινητικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουν στην ενθάρρυνση μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών και συμβάλλουν σε μια νέα κατανόηση του θεάτρου του κόσμου.

#3 ExQuorum 

Το ExQuorum είναι μια καλλιτεχνική δομή που ιδρύθηκε στην Évora της Πορτογαλίας το 2000. Έχει μια προφανή προσέγγιση στην κοινωνική παρέμβαση μέσω καλλιτεχνικών πρακτικών, που συνδέονται με τη μνήμη και τη γεωπολιτική, σε στενή σχέση με την περιφερειακή κληρονομιά και πραγματικότητα του Alentejo.

Το ExQuorum σκοπεύει να δημιουργήσει καλλιτεχνικές παρεμβάσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το θέατρο για να ενθαρρύνει την ενεργό νεανική ιθαγένεια, καθώς και την έρευνα μεταξύ των γενεών (συλλέγοντας και διατηρώντας τις μνήμες παλαιότερων γενεών)

exquorum.blogspot.com 

#4 Ohi Pezoume

Δημιουργήθηκε το 2004, ο Ohi Pezoume δημιουργεί παραστάσεις που συνδυάζουν το θέατρο, τον χορό και τον ίδιο τον χώρο της παράστασης, από τη σκηνή μέχρι την πόλη. Για παράδειγμα, στο έργο UrbanDig η τοπική κοινότητα ανοίγει το σπίτι τους σε εξερεύνηση, καθιστώντας έτσι τον ίδιο τον πρωταγωνιστή.

Η ομάδα έχει αναγνωριστεί μεταξύ άλλων από το AltoFest 2015 (1ο βραβείο), τον Διεθνή Διαγωνισμό ACEA EcoArt 2011, το TEDxAthens Challenge 2010 (1ο βραβείο) και έχει συμμετάσχει στην ελληνική συμμετοχή στο Quadrennial της Πράξης Σχεδιασμού και Χώρου 2015 της Πράγας.

#5 Kulturinitiative Förderband

Kulturinitiative Förderband gGmbH είναι μια ΜΚΟ που στοχεύει στην ανάπτυξη και υποστήριξη πολιτιστικών έργων καθώς και δραστηριοτήτων διαπολιτισμικής ανταλλαγής. Η οργάνωση διοργανώνει το Theaterhaus Berlin Mitte, ένα κέντρο παραγωγής και επικοινωνίας για δραματικούς καλλιτέχνες όλων των ειδών στο Βερολίνο.

Ως εταίρος σε πολλά δίκτυα και έργα, η Kulturinitiative Förderband υλοποιεί και υποστηρίζει έργα χωρίς αποκλεισμούς. Η οργάνωση εργάστηκε στο παρελθόν σε συνεργασία με το La Transplanisphere σε ένα έργο που αφορούσε τη συμφιλίωση (Rec>ON) και ανέπτυξε ανταλλαγές καλλιτεχνών και προσφύγων μεταξύ Βερολίνου και Βαγδάτης.

foerderband.org

#6 Ortzai Teatro

Το ORTZAI είναι ένα καλλιτεχνικό κέντρο δημιουργίας και θεατρικής έρευνας. Βασισμένη στη Vitoria Gasteiz (χώρα των Βάσκων, Ισπανία), η δραστηριότητα περιλαμβάνει τη διοργάνωση διεθνών εργαστηρίων από ξένους εκπαιδευτικούς, την ανάπτυξη ευρωπαϊκών και διεθνών ανταλλαγών για την ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών και την οργάνωση τριών ετήσιων θεατρικών περιόδων.

Έχοντας αναπτύξει μια αναγνωρισμένη μεθοδολογία κατάρτισης – η Neumokinesia – ORTZAI συνεχίζει να μοιράζεται πρακτικές κατάρτισης με καλλιτέχνες και πολιτιστικούς φορείς. Η εταιρεία έχει επίσης συμμετάσχει στην ανάπτυξη διευρωπαϊκών έργων όπως το One Land Many Faces, το οποίο επικεντρώνεται στον τρόπο οικοδόμησης της ευρωπαϊκής ταυτότητας από την ποικιλομορφία.