Ακεραιότητα στις δημόσιες υπηρεσίες

Ακεραιότητα στις δημόσιες υπηρεσίες

Πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στην ίδια τη διαφθορά ή εναντίον του πολιτικού που καταστρέφει; Πρόκειται για ένα ζήτημα που ακούγεται συχνά σε αυτήν τη συζήτηση. Ωστόσο, είναι επίσης απαραίτητο να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται η διαφθορά “επί τόπου”.

Από πού προέρχεται; Πως απομακρύνεται από την ακεραιότητα ένας αξιωματικός του νόμου και γιατί; Η ακεραιότητα πρέπει να προστατεύεται από την αρχή προς τα πάνω, όπως και από τους πολιτικούς κορυφαίους. Μόνο με την αντιμετώπιση της πραγματικής εξέλιξης της διαφθοράς μπορούμε να αρχίσουμε να φανταζόμαστε τους τρόπους προστασίας της ακεραιότητας των συστημάτων μας.

Τα παιχνίδια

Παίρνοντας τα παπούτσια ενός αξιωματικού “στο έδαφος”, οι παίκτες μπορούν να φανταστούν τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαφθορά από το έδαφος, συνειδητοποιούν με την προοπτική του αξιωματικού και κάνουν τις δικές τους αποφάσεις για να κατευθύνουν την αφήγηση προς μια καλύτερη κατεύθυνση. Δημιουργώντας ένα χώρο παιχνιδιού, το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να φανταστούν άλλα σενάρια και, συνεπώς, να αναζητήσουν προληπτικές λύσεις σε αυτό το θέμα.

Το περιβάλλον: εμπνευσμένο από την Terra Dei Fuochi, Ιταλία.

Οι χαρακτήρες:

  • Ένας τοπικός αξιωματικός.
  • Ιδιοκτήτης μιας χημικής εταιρείας.
  • Πολιτικοί.

Η ιστορία:

  • Το παιχνίδι ακολουθεί το ημερολόγιο ενός τοπικού αξιωματικού, στο οποίο μπορούμε να δούμε την εξέλιξη των αξιών και των σκέψεών του για τις δικές του ενέργειες, καθώς αρχίζει στον πειρασμό, στη συνέχεια πέφτει βαθύτερα, σε διεφθαρμένες πράξεις.
  • Ο αξιωματικός λαμβάνει μια προσφορά από μια χημική εταιρεία που θα ήθελε να ταΐσει τα τοξικά απόβλητα υπόγεια για να μειώσει το κόστος. Δεδομένου ότι η επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη οντότητα στην πόλη, συμβάλλοντας πολύ στην τοπική οικονομία, ο αξιωματικός βρίσκεται σε ένα δίλημμα μεταξύ του περιβάλλοντος της πόλης και του οικονομικού κέρδους που φέρνει η επιχείρηση.
  • Τελικά, ο υπάλληλος υποβάλλει στην επιχείρηση. Το σύστημα γης και νερού μολύνεται σταδιακά και οι συνέπειες των αποφάσεων του αξιωματικού καθιστούν σαφές.
Share this Post