Ανάπτυξη παιχνιδιού διαφυγής – σοβαρό πρωτότυπο παιχνιδιού

Ανάπτυξη παιχνιδιού διαφυγής – σοβαρό πρωτότυπο παιχνιδιού

Το έργο European Integrity Games, υποστηριζόμενο από τις στρατηγικές εταιρικές σχέσεις Erasmus +, εισέρχεται αυτήν την εβδομάδα σε μια νέα φάση της ανάπτυξής του.

Η εργασία

Αυτό το έργο, το οποίο συνδέει 6 ευρωπαϊκές καλλιτεχνικές εταιρείες, στοχεύει να αμφισβητήσει τις έννοιες της ακεραιότητας, της διαφθοράς και της απάτης στην κοινωνία μας, μέσω του σχεδιασμού παιχνιδιών ρόλων – παιχνιδιών διαφυγής και διαδραστικών μυθοπλασιών. Το έργο θα εξετάσει 3 βασικά θέματα: ακεραιότητα στην ψηφιακή εποχή, που διέπει την ακεραιότητα και τέλος την ακεραιότητα στην υγεία και τα τρόφιμα. Συνολικά, οι συνεργάτες θα αναπτύξουν 7 παιχνίδια σε δύο διαφορετικές μορφές.

Από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του 2020, φοιτητές από τις Επιστήμες Po Paris και Bruno Freyssinet εργάστηκαν για την ανάπτυξη του πρώτου παιχνιδιού διαφυγής – παιχνίδι ρόλων που ασχολείται με τα θέματα του blockchain και του κρυπτονομίσματος και τον αντίκτυπό τους στην ακεραιότητα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Το πρώτο σενάριο παιχνιδιού διαφυγής περιλαμβάνει 2 ομάδες παικτών: η πρώτη παίζει μια ομάδα μαφίας που είναι υπεύθυνη για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες χρησιμοποιώντας λογαριασμούς Bitcoins, η δεύτερη παίζει την αστυνομική ομάδα υπεύθυνη για τον εντοπισμό των απατεώνων και τη σύλληψή τους πριν καταφέρουν να ξεπλύνουν τους χρήματα.

Το έργο εισέρχεται τώρα στη δεύτερη φάση του.

Προς τη δημιουργία ενός σοβαρού παιχνιδιού – διαδραστικό πρωτότυπο φαντασίας

Η ιδέα είναι να προσαρμόσετε αυτό το παιχνίδι διαφυγής ως διαδραστικό μυθιστόρημα – σοβαρό παιχνίδι που πρέπει να παίζεται ξεχωριστά στο διαδίκτυο, σε κινητό ή υπολογιστή. Η πρόκληση σε αυτό το στάδιο είναι να αναπτυχθεί ένα μοντέλο που μπορεί να εφαρμοστεί στα 7 παιχνίδια που θα αναπτυχθούν σε όλο το έργο.

Η La Transplanisphère με τη βοήθεια του Odysseas Velentzas, συνεργάτη του Έλληνα συνεργάτη Ohi Pezoume, αυτή τη στιγμή σκέφτεται την ανάπτυξη αυτού του πρώτου πρωτοτύπου και τις τεχνικές λύσεις για την εφαρμογή του. Η πρόκληση είναι να δημιουργήσετε ένα βιντεοπαιχνίδι για κινητά που θα συνδυάζει παζλ που θα λυθούν, διαδραστική φαντασία και αφηγηματική περιπέτεια για μια συναρπαστική, διασκεδαστική και εκπαιδευτική εμπειρία.

Ο στόχος αυτού του παιχνιδιού είναι να ενημερώσει τους Ευρωπαίους πολίτες για ζητήματα που σχετίζονται με το blockchain και το κρυπτογράφηση, υπό το πρίσμα της ακεραιότητας στις τρέχουσες κοινωνίες μας. Αυτές οι νέες τεχνολογίες, οι οποίες μεταμορφώνουν πρακτικές σε πολλούς τομείς, είναι σχετικά περίπλοκες. Ο στόχος αυτού του διαδραστικού παιχνιδιού είναι, επομένως, να εξηγήσει αυτήν την τεχνολογία και τις επιπτώσεις της με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο, βυθίζοντας το κοινό σε ένα σενάριο ξεπλύματος χρημάτων στο οποίο θα είναι οι ηθοποιοί της ιστορίας.

Σχεδιασμός μιας συναρπαστικής εμπειρίας με τη μηχανή παιχνιδιών Unity

Η αρχική έρευνα για το σχεδιασμό αυτού του πρώτου παιχνιδιού οδήγησε το think tank να επικεντρωθεί στην πλατφόρμα ανάπτυξης Unity 3D. Αυτή η μηχανή παιχνιδιών πολλαπλών πλατφορμών είναι μια από τις πιο διαδεδομένες στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, ειδικά για ανεξάρτητους εκδότες. Χάρη στο “κατάστημα περιουσιακών στοιχείων”, το οποίο προσφέρει επιπλέον περιεχόμενο, υπάρχουν πολλοί πόροι για τη δημιουργία καθηλωτικών παιχνιδιών.

Αυτή την εβδομάδα, συναντηθήκαμε με δύο ενδιαφερόμενους του σύμπαντος της Ενότητας Ένας εκπρόσωπος της Unity παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η μηχανή παιχνιδιών και συζητήσαμε μαζί πώς ταιριάζει με το έργο μας. Επίσης, επικοινωνήσαμε με τον Pierre, τον δημιουργό του Target Studio, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα στοιχείο για τη δημιουργία παιχνιδιών απόδρασης στο Unity. Αυτό το στοιχείο προσφέρει πολλούς πόρους για την ανάπτυξη αφηγηματικών περιπετειών σε ένα τρισδιάστατο σύμπαν, συνδυάζοντας διαφορετικά παζλ και αινίγματα.

Η ομάδα του έργου αποφάσισε λοιπόν να επιλέξει αυτήν τη λύση για τη δημιουργία των σοβαρών παιχνιδιών της – διαδραστικών μυθοπλασιών.

Μεταξύ αινιγματικών λύσεων, κρυφών ενδείξεων για εύρεση, μυστηριωδών μηνυμάτων και κινηματογράφου, το κοινό θα έλθει σε μια περιπέτεια στην καρδιά του σύμπαντος του blockchain και του κρυπτονομίσματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες τον Σεπτέμβριο!

 

Share this Post