Τροφική αλυσίδα

Εστίαση στις αλυσίδες τροφίμων

Το φαγητό σας διαρκεί πολύ από την παραγωγή του στο τραπέζι σας. Οι αλυσίδες τροφίμων είναι τα πολύπλοκα ταξίδια που τα τρόφιμα προβαίνουν στην κατανάλωση πριν από την κατανάλωση. Από τους προστατευμένους και κατοχυρωμένους με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σπόρους προς τα συνηθισμένα συστήματα μεταφορών που περιλαμβάνουν πολλές αποστάσεις και αλλαγή χεριών, με αεροπλάνο, βάρκα ή τρένο, συχνά τα τρόφιμά μας έρχονται σε μας μέσω μιας μακράς αλυσίδας παραγωγής που προέρχεται από τη μέση του κόσμου, θα μπορούσαμε να φέρουμε το ίδιο φαγητό, της ίδιας ποιότητας, ακριβώς γύρω από τη γωνία.

Πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα; Γιατί υπάρχει και προς όφελος των οποίων; Για να κατανοήσουμε τη μεγαλύτερη εικόνα, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις αλυσίδες σουπερμάρκετ, τις εντατικές εκστρατείες μάρκετινγκ και τον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.

Τα παιχνίδια

Τα παιχνίδια εμπνέονται από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, όπου η υπερβολική οικονομική επιβίωση απειλεί τον “πνεύμονα του κόσμου”. Μελετώντας πώς οι αποφάσεις ενός ατόμου μπορούν να έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις, οι παίκτες μαθαίνουν πώς να κάνουν κυνικές αποφάσεις στις καθημερινές τους αγορές. Όταν μπαίνουν σε ένα κατάστημα, θα δουν το μήλο που θέλουν να αγοράσουν, όχι μόνο ένα κομμάτι φαγητού, αλλά και (ή όχι), ένα αντικείμενο ακεραιότητας.

Το περιβάλλον: Διάφοροι κόσμοι μέσα στο παιχνίδι: φανταστικό καταπληκτικό Sutte Park America, μια ευρωπαϊκή μητρόπολη, και η αλυσίδα Supermarked SoulFood, ακριβώς στη γωνία της γειτονιάς του παίκτη.

Οι χαρακτήρες:

  • Παιδί
  • Μητέρα
  • Ο διαχειριστής των καταστημάτων
  • Ο πωλητής των προϊόντων
  • Ο κατασκευαστής
  • Ο αγρότης

Η πλοκή:

  • Το παιδί θέλει να αγοράσει ένα δώρο γενεθλίων για τον φίλο του. Με τη βοήθεια της μητέρας του, πρέπει να αποφασίσει για το πιο “καθαρό” προϊόν.
  • Για να επιλέξει κάποιο προϊόν, πρέπει πρώτα να περάσει από το ταξίδι της παραγωγής του και οι μυριάδες των αποφάσεων που ελήφθησαν και οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν να φτάσουν εκεί, βλέποντας τις απόψεις των εμπλεκόμενων κομμάτων κατά μήκος του τρόπου και γιατί ενεργούσαν όπως έκαναν.
Share this Post