Τα European Integrity Games είναι στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ακεραιότητας του ΟΟΣΑ το 2021

Τα European Integrity Games είναι στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ακεραιότητας του ΟΟΣΑ το 2021

Το La Transplanisphère είναι Συνεργάτης Γνώσης του εικονικού Παγκόσμιου Φόρουμ Καταπολέμησης της Διαφθοράς & Ακεραιότητας του ΟΟΣΑ του 2021. Το Φόρουμ πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 23 έως τις 25 Μαρτίου 2021. Μπορείτε να ανακαλύψετε το πρόγραμμα εδώ.

"Εuropean Integrity Games: μια εμπειρία παιχνιδιού απόδρασης" - Σύνοδος εταίρων γνώσης που διοργάνωσε η La Transplanisphère

Στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Φόρουμ Ακεραιότητας του ΟΟΣΑ του 2021, το La Transplanisphère θα φιλοξενήσει μια συνεδρία για να παρουσιάσει το έργο European Integrity Games και το πρώτο του παιχνίδι διαφυγής σε bitcoins.

Αυτή η συνεδρία θα περιλαμβάνει δύο βασικές στιγμές:

  • 13:30 – 14:00: Μια 30λεπτη παρουσίαση με παρεμβάσεις από ειδικούς, εταίρους και συμμετέχοντες στο έργο
  • 14:00 – 15:00: Μία ώρα παιχνιδιού διαφυγής για δοκιμή του πρώτου παιχνιδιού

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η συνεδρία «European Integrity Games – εμπειρία παιχνιδιού απόδρασης» θα πραγματοποιηθεί:

La Transplanisphère στο Φόρουμ του ΟΟΣΑ 2017 στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Ανταλλαγής Νέων "Trust"

Η συνεδρία EIG του Φόρουμ Ακεραιότητας - Εξερεύνηση ακεραιότητας μέσω παιχνιδιάρικων και καθηλωτικών εμπειριών

Αυτή η συνεδρία διάρκειας 30 ’που διεξάγεται από το La Transplanisphère θα παρουσιάσει το έργο μας European Integrity Games (EIG). Διασχίζοντας την τέχνη, το παιχνίδι και την ιθαγένεια, το EIG προσφέρει μια καινοτόμο και καθηλωτική εμπειρία για να εξερευνήσετε θέματα ακεραιότητας μέσω σοβαρών παιχνιδιών (Escape Games και Gaming Apps). 6 Ευρωπαίοι εταίροι προτείνουν μια διαδρομή που αποτελείται από έρευνα, σχεδιασμό παιχνιδιών, ευρωπαϊκά εργαστήρια, εκδηλώσεις, διατομεακή συνεργασία και διαδικτυακές καμπάνιες.

Αυτή η συνεδρία θα αντιμετωπίσει πώς οι Ευρωπαίοι εταίροι από την κοινωνία των πολιτών μπορούν να αξιοποιήσουν την ακεραιότητα, τη διαφθορά και την απάτη σε ένα πολιτιστικό έργο. Πώς μπορούν να μετατρέψουν τα θέματα σε μια παιχνιδιάρικη και καλλιτεχνική εμπειρία με τη θέληση να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και να τους ενδυναμώσουν να δράσουν σε αυτά τα θέματα. Θα δοθεί έμφαση στα πρώτα μας παιχνίδια για την αντιμετώπιση των bitcoins, του λόμπι και των τροφίμων με την παρέμβαση ορισμένων εμπειρογνωμόνων.

Προαιρετικά: οι εθελοντές θα κληθούν σε μια εμπειρία παιχνιδιού μίας ώρας, για να δοκιμάσουν το πρώτο μας παιχνίδι απόδρασης στο πλυντήριο χρημάτων μέσω bitcoins!

ομιλητής

Bruno FreyssinetΚαλλιτεχνικός Διευθυντής της La Transplanisphère, Παρίσι, Γαλλία
Καλλιτεχνικός διευθυντής πολλών ευρωπαϊκών έργων συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων τριών που διερευνούν το θέμα της διαφθοράς, ο Bruno Freyssinet θα παρουσιάσει το έργο European Integrity Games : τη δομή του, τις προγραμματισμένες δραστηριότητες, τη συνεργασία και τους στόχους.

Pierre NoroBlockchain for Public Good Teacher at Sciences Po Paris
Ειδικευμένος στα θέματα των blockchains και των κρυπτονομισμάτων, ο Pierre Noro θα δώσει μια γρήγορη εξήγηση για αυτές τις δύο έννοιες. Θα ασχοληθεί επίσης με το θέμα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω κρυπτονομισμάτων και γιατί το σύστημα bitcoin δεν επαρκεί για να εγγυηθεί την ακεραιότητα.

Nora RödersΜεταπτυχιακή φοιτήτρια στο SciencesPo Paris
Έχοντας συμμετάσχει στη δημιουργία του πρώτου παιχνιδιού διαφυγής σε bitcoins και blockchains στο πλαίσιο ενός Συλλογικού Έργου στο Sciences Po Paris, η Nora Röders θα μοιραστεί την εμπειρία της στο έργο και τη διαδικασία δημιουργίας ενός παιχνιδιού διαφυγής.

Kévin GernierΕπικεφαλής αποστολής στο Transparency International France
Υπεύθυνος της Lobbying Transparency Advocacy, ο Kevin Gernier θα παράσχει μια επισκόπηση του θέματος του λόμπι στις κοινωνίες μας. Αυτό το θέμα θα διερευνηθεί σε ένα άλλο παιχνίδι του έργου που συν-σχεδίασαν οι la Transplanisphère και Teatro Rigodon.

Hugo Miguel CoelhoΚαλλιτεχνικός διευθυντής ExQuorum, Evora, Πορτογαλία
Συνεργάτης του έργου, ο Hugo Coelho θα παρουσιάσει το δεύτερο παιχνίδι διαφυγής που σχεδιάζεται επί του παρόντος με τον εταίρο Ortzai Teatro και που αφορά το θέμα των τροφική αλυσίδα.

Ο ΟΟΣΑ και το Φόρουμ Ακεραιότητας

Ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) είναι ένας διεθνής οργανισμός οικονομικής έρευνας. Συγκεντρώνει 37 χώρες μέλη και αρκετές εκατοντάδες εμπειρογνώμονες. Στόχος του είναι να προωθήσει δημόσιες πολιτικές που προάγουν τη βιώσιμη, ισότιμη και δίκαιη οικονομική ανάπτυξη. Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιεί πολυάριθμες μελέτες και εφαρμόζει συστάσεις και διεθνή πρότυπα.

Κάθε χρόνο, ο ΟΟΣΑ διοργανώνει ένα Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ακεραιότητα και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Αυτό το φόρουμ συγκεντρώνει επαγγελματίες από 120 χώρες για να ανταλλάξουν, να προβληματιστούν και να συζητήσουν παγκόσμια ζητήματα που σχετίζονται με την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Το La Transplanisphère έχει ήδη συμμετάσχει στο Φόρουμ Ακεραιότητας δύο φορές:

  • Το 2016, με μια έκθεση που συν-σχεδίασαν μαθητές του Science Po και ειδικοί του ΟΟΣΑ (αντικειμενικότητα ακεραιότητας)
  • Το 2017, για μια ευρωπαϊκή ανταλλαγή νέων (Trust Paris) που υποστηρίζεται από το Erasmus+ και το OFAJ

Φέτος, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 23 έως τις 25 Μαρτίου 2021 και θα επικεντρωθεί στο κύριο θέμα: “Οδηγώντας μέσα από την κρίση: Ακεραιότητα και καταπολέμηση της διαφθοράς για ανθεκτική ανάκαμψη”.

Στόχος θα είναι η διερεύνηση των νέων κινδύνων ακεραιότητας, προκλήσεων και ευκαιριών που έχουν προκύψει στο πλαίσιο του Covid-19. Επαγγελματίες από επιχειρήσεις, ακαδημαϊκοί, κοινωνία των πολιτών και κυβέρνηση θα συγκεντρωθούν για να βρουν καινοτόμες λύσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ακεραιότητας μέσα και πέρα ​​από την τρέχουσα κρίση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το παιχνίδι διαφυγής - Μια συναρπαστική εμπειρία στους κόσμους των bitcoins και των blockchains

Ένα υβριδικό παιχνίδι διαφυγής

Αυτή η συνεδρία παρουσίασης θα ακολουθήσει μια εμπειρία παιχνιδιού διαφυγής μίας ώρας για εθελοντές. Το παιχνίδι διαφυγής θα παιχτεί με υβριδικό τρόπο. Ένας ηθοποιός θα βρίσκεται στην αίθουσα παιχνιδιών διαφυγής με τις ενδείξεις, τις ρυθμίσεις κ.λπ. Δύο κάμερες (ευρείας γωνίας και go pro) θα μεταδίδουν ζωντανά το δωμάτιο. Μέσω της πλατφόρμας Zoom, οι παίκτες θα πρέπει στη συνέχεια να καθοδηγήσουν τον ηθοποιό μέσα στο δωμάτιο, να του πουν τι να κάνει και να λύσουν μαζί τους γρίφους. Οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση σε ένα Padlet στο οποίο οι ενδείξεις θα εμφανίζονται καθώς ανακαλύπτονται.

Το σενάριο

Είστε μια ομάδα μαθητών από την Ευρωπόλ – Μονάδα οικονομικής απάτης. Μόλις εφαρμόστηκε ένας νέος νόμος που ενισχύει τους ελέγχους στις συναλλαγές με bitcoin. Έτσι, πρέπει να εκπαιδευτείτε για να αντιμετωπίσετε καταστάσεις ξέπλυμα χρήματος bitcoin, οι οποίες είναι πιθανό να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Για να ολοκληρώσετε την εκπαίδευσή σας, πρέπει να διερευνήσετε μια μεταφορά χρημάτων 1 εκατομμυρίου ευρώ που κινδυνεύει να ξεπλυθεί. Η αποστολή σας: να εντοπίσετε αυτά τα ύποπτα χρήματα, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε και να πιάσετε τους ξεπλυτές χρήματος πριν να είναι πολύ αργά!

Share this Post